Tipuri de camere de supraveghere


Camerele de supraveghere se impart dupa mai multe criterii: dupa tip, dupa tehnologie si dupa proprietati. In acest articol va vom pune la curent cu absolut tot ce implica cumpararea, montajul / instalarea unei astfel de camere.

Montaj camere supraveghere de interior

Acest tip de camere este special destinat spatiilor interioare si sunt construite ca atare: carcasa este mai putin rezistenta la intemperii, are un design mai elegant, sunt concepute sa fie montate in spatii mascate si ascunse.

camere-interiorProprietati: Lentila este in general fixa deoarece nu avem nevoie de ajustarea distantei, numarul de metri la care poate capta imagini pe timp de noapte (distanta IR) este in general mai mica (10-20m), insa o camera performanta de interior trebuie sa detina cel putin urmatoarele functii: functii care permit ajustarea luminii care vine din spatele camerei, eliminarea pixelilor care pot aduce daune calitatii imaginii, o claritate a imaginii foarte buna deoarece in acest caz este necesar sa avem o captura foarte buna a fetei umane, capacitatea de a obtine imagini clare in conditii de semiintuneric.

Acest tip de camere este extrem de util pentru monitorizarea unei bone sau a angajatilor. Nu de putine ori apar stiri despre bone care maltrateaza micutul de care ar trebui sa aiba grija, fapta fiind surprinsa pe camerele de supraveghere ascunse instalate in locuinta,noi dorim sa prevenim astfel de cazuri!

 

Montaj camere supraveghere exterior

camere-exteriorDupa cum sugereaza si denumirea, acest tip de camere se monteaza in spatii exterioare iar proprietatile lor sunt concepute pentru acest scop: carcasa este mai rezistenta, confectionata din metal dur pentru a rezista la lovituri, lentila poate fi varifocala pentru a putea regla distanta, zoom-ul poate fi fix sau motorizat, caz in care camera de supraveghere focalizeaza singura tinta in miscare, fara ajutorul unui operator, numarul de metri la care poate capta imagini in infrarorsu este mai mare, claritatea imaginii este o cerinta importanta.

Cu cat numarul de leduri infrarosu este mai mare cu atat imaginea captata pe timp de noapte este mai clara, unele camere fiind dotate cu tunuri infrarosu suplimentare.

Aceste camere se preteaza a fi montate in curti, suprafete apartinand blocurilor (parcari), hale industriale, etc.

 

Tehnologii disponibile pe piata

Camerele de supraveghere, de orice tip pot fi analogice, digitale si HDCVI.

Pe scurt, camerele analogice masoara claritatea imaginii in linii TV, cu cat numarul de linii TV este mai mare cu atat claritatea este mai buna, sunt primele tipuri de camere aparute pe piata. Aceste camere inca se mai instaleaza, dar exista tehnologii mai noi si la fel de ieftine, de aceea nu le recomandam.

Camerele digitale masoara calitatea imaginii in megapixeli, la fel ca orice camera video sau telefon mobil, insa sunt ceva mai scumpe dat fiind claritatea deosebita a imaginii pe care o ofera.

Camerele HDCVI reprezinta o balanta perfecta intre pret si calitatea imaginii, este cel mai nou tip de camere aparut pe piata pe care vi-l recomandam cu caldura. Nu vom intra intr-o prezentare tehnica amanuntita, dar, pe scurt, pretul lor este comparativ cu cel al camerelor analogice CCTV pe cand calitatea imaginii este comparativa cu cea oferita de camerele digitale prezentate mai sus.

Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe email sau telefonic, mentionam ca, consultanta telefonica este absolut gratuita. ­čÖé

Solicita o oferta

Solicita o oferta de montaj camere supraveghere