Ce este un nvr?


Un NVR este un dispozitiv foarte asemanator DVR-ului ca functionalitate, dar care preia imagini prin retea de la camerele de supraveghere IP. O camere de supraveghere IP este o camera cu adresa IP proprie si care poate fi accesata direct prin internet, fara alt dispozitiv ajutator, exact ca un computer.

ip-camera

Camerele fara IP nu pot fi conectate direct la internet, ele necesita o conexiune la un DVR in prealabil pentru a putea fi accesate cu ajutorul internetului. O camera IP poate fi conectata si accesata direct prin internet, dar, cu toate ca nu necesita alt dispozitiv ajutator, are urmatoarele dezavantaje: imaginile nu pot fi stocate pentru o vizualizare ulterioara. Pentru a anula acest dezavantaj, exista acest dispozitiv numit NVR care poate conecta mai multe camere IP, in functie de numarul de canale cu care este dotat, si care stocheaza, prelucreaza si serveste imagini de inalta calitate direct prin retea.

O intrebare legitima pe care ati putea-o pune este urmatoarea: “De ce sa folosesc camere IP si NVR cand pot folosi camere normale si DVR, la costuri mai mici?”

Intrebarea este foarte buna, dar raspunsul tine doar de structura particulara a sistemului, si implicit de cerintele locatiei de supravegheat. Dar, va putem indica niste avantaje clare ale camerelor IP: meniu foarte usor de folosit si configurat, rezolutie mai buna, si claritate a imagini foarte buna, semnalul este transmit prin cablu normal, iar la o suprafata foarte mare de acoperit se fac economii importante, este echipata cu propriul procesor, poate fi imbunatatita prin adaugarea de noi componente, inregistrarea si transmisia imaginii se realizeaza la viteze mari.

Solicita o oferta

Solicita o oferta de montaj camere supraveghere