Ce este un dvr?


dvrUn dvr este un dispozitiv care preia imaginile furnizate de camerele de supraveghere, le prelucreaza apoi le serveste utilizatorului sau le stocheaza pe un dispozitiv de stocare (hard disk, stick usb) in vederea unei interogari ulterioare.

Cand veti solicita achizitionarea unui dvr, veti fi intampinat cu aceeasi intrebare: “Cate canale sa aiba dvr-ul?”

Un canal reprezinta o mufa care permite conectarea dispozitivului de la care dorim sa captam imagini, in cazul nostru o camera de supraveghere. DVR-urile pot avea 4,8,16 sau 32 de canale, pretul aparatului crescand direct proportional cu numarul de canale. Pentru ca totul sa fie clar, un dvr cu 4 canale permite conectarea a 4 camere de supraveghere. Daca sistemul este mai complex, dvr-ul trebuie sa permita si conectarea unor senzori de alarma care se vor declansa imediat ce camera de supraveghere detecteaza miscare. De aceea este imperativ sa ne contactati inainte de a achizitiona ceva, ca sa va putem sfatui.

Deasemenea, dvr-ul are cel putin o iesire video, la care se conecteaza monitorul pe care vizionati imaginile.

Alte caracteristici de luat in seama atunci cand cumparati un dvr sunt: compresia video, suportul pentru inregistrari audio, control la distanta cu ajutorul internetului, accesibilitatea de pe telefon, meniu usor configurabil si setabil chiar si de catre o persoana cu foarte putine cunostinte tehnice. O alta caracteristica importanta este fps (frames per second), reprezentand numarul de cadre pe secunda, cu cat fps-ul si rezolutia sunt mai mari cu atat imaginea obtinuta este mai calitativa.

Principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont sunt explicate mai jos:

Tipuri de porturi

In spatele fiecarui dvs se afla un numar mare de porturi, de diferite forme si functionalitati:

  • eSATA – permite adaugarea unui nou suport de stocare, hard disk
  • RS-45 – conecteaza dvr-ul la internet sau retea locala
  • USB – este un port binecunoscut, existent si la calculator si permite adaugarea unui mouse
  • intrari de alarma – permit conectarea sistemului de supraveghere video la o alarma
  • iesiri de alarma – odata ce sistemul este declansat, se activeaza o sirena, un semnal luminos sau proprietarul este contactat pe telefon
  • port RS-232 care se foloseste pentru conectarea unei tastaturi
  • port RS-485 care se foloseste pentru comanda camerelor de supraveghere cu zoom motorizat

Dispozitiv de stocare

Traditional, dvr-urile nu vin dotate cu dispozitive de stocare, ele se adauga ulterior. Un singur dvr poate permite adaugarea unui anumit numar de hard diskuri.

Tipuri de iesiri video

Cand alegeti un dvr trebuie sa aveti grija sa suporte toate tipurile de iesiri video moderne, VGA (clasic) si HDMI (modern)

Rezolutia

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui dvr, standardul este 25fps, adica dvr-ul poate inregistra 25 de cadre pe secunda. cu cat calitatea inregistrarii este mai inalta cu atat viteza de inregistrare scade, dar al nivel de utilizator este foarte importanta claritatea imaginii asa ca recomandam un minim de 2 Megapixeli sau 1080P

Bitrate

Reprezinta compresia semnalului video care este direct proportionala cu calitatea lui. De exemplu, un bitrate mai mare implica o calitate a imagini mai buna, dar si o ocupare mai mare a spatiului pe hard disk.

Solicita o oferta

Solicita o oferta de montaj camere supraveghere