Cum aleg un sistem de supraveghere video?


Alegerea unui sistem de supraveghere video are in vedere suprafata care urmeaza a fi supravegheata, cerintele clientului, securitatea sistemului in sine.

Exista sisteme de supraveghere destinate retinerii detaliilor, cum ar fi placutele de inmatriculare ale masinii, in cazul in care zona supravegheata este un service, parcare sau spalatorie auto, iar camerele de supraveghere vor trebui alese avand in vedere strict acest lucru. In acest caz particular, tipul lentilei este extrem de important, la fel si tipul camerei: fixa sau PTZ (cu zoom motorizat). Tocmai de aceea locatia trebuie vizionata de catre specialistii nostri inainte de lucrarea efectiva.

sistem-supraveghereSpre exemplu, in functie de dimensiunea suprafetei, va putem recomanda camere HDTV, a carei rezolutie si calitate a imaginii este foarte buna, ocupand totodata o raza destul de mare, sau doua camere dispuse astfel incat sa acopere zona. Posibilitatile sunt nelimitate, iar logistica de dinaintea lucrarii este extrem de importanta pentru o buna functionare a sistemului.

Daca spatiul de supravegheat este iluminat cu bec standard sau neon, fiecare camera trebuie sa fie dotata cu un tun IR astfel incat imaginile surprinse pe timp de noapte sa fie foarte clare.

Sincronizarea echipamentelor este “inima” functionarii sistemului ca un tot unitar. Spre exemplu daca tipul sau cantitatea de cablu nu este potrivita, semnalele nu vor ajunge in timp util la dvr, se vor produce defazaje, iar acuratetea sistemului este compromisa, acesta este un motiv in plus pentru a lasa specialistii sa isi faca treaba in loc sa apelati la solutii improvizate care oricum nu constituie proba in instanta.

In cazul in care dispozitivele sunt conectate la internet, este absolut necesar sa blocati accesul eventualelor persoane neautorizate cu ajutorul unei username / parola, sau a unui firewall care permite accesul doar persoanelor carora la acordati acces. Echipa noastra se ocupa si de astfel de configurari, ele venind la pachet cu instalarea sistemului.

 

 

 

Solicita o oferta

Solicita o oferta de montaj camere supraveghere