Caracteristicile camerelor de supraveghere


Cele mai importante caracteristici ale camerelor de supraveghere de care trebuie sa tineti cont atunci cand montati un sistem sunt urmatoarele:

Tipul de lentila
Lentila poate fi fixa sau varifocala. Lentila fixa, asa cum sugereaza si titlul surprinde imaginii la o distanta si sub un unghi fix, care nu mai poate fi modificat ulterior, pe cand cea varifocala poate fi ajustata in functie de necesitati. Totusi, daca suprafata de monitorizat este cunoscuta si nu se schimba, atunci puteti achizitiona si camere cu lentila fixa, costul acestora fiind mai mic.

Tipul de zoom
Camera poate surprinde imagini de la o tinta fixa, sau isi poate urmari tinta in miscare, acest lucru fiind numit zoom motorizat. Acest tip de camere sunt utile in parcari, pe santiere, hale industriale, si in general in locuri care necesita urmarirea unei tinte fixe.

Destinatia
Asa cum am aratat in articolele precedente, camerele de supraveghere pot fi de interior sau de exterior, in functie de locul unde urmeaza a fi instalate.

Rezolutia
Rezolutia este analogica (linii tv) sau digitala (megapixeli), diferenta dintre aceste doua tehnologii fiind explicata intr-un articol special in cadrul site-ului. Cu siguranta recomandat folosirea tehnologiei digitale, motivele fiind explicate in articolul mentionat.

Cu sau fara infrarosu
Camerele de supraveghere pot fi dotate sau nu cu infrarosu, functie care asigura captarea imaginilor nocturne. Important este numarul de metri (distanta) la care se pot obtine imagini clare in IR. Atentie: din experienta, specificatiile camerelor nu corespund intotdeauna, de aceea aveti nevoie de un sfat avizat.

Sensibilitatea la lumina
Determina raportul intre cantitatea de lumina si claritatea imaginii. Trebuie sa va alegeti camerele in functie de cantitatea minima si maxima existenta la locatia de supravegheat.

Tip de meniu
Orice camera de supraveghere vine insotita de un meniu de configurare, de unde va puteti efectua setarile dorite. Meniul trebuie sa fie cat mai accesibil utilizatorului nefamiliarizat cu tehnologia

Tip de carcasa
Carcasa poate fi de plastic sau din metal, cu protectie antivandal. Ea se alege in functie de destinatia camerei de supraveghere, de interior sau exterior.

 

Solicita o oferta

Solicita o oferta de montaj camere supraveghere